Kerstkaarten versturen, welke opties zijn er?

Na de zomermaanden vliegt de tweede helft van 2016 voorbij. Over nog minder dan twee maanden is het alweer kerst. En daar horen de nodige tradities bij: samenzijn met je familie, cadeaus en hét kerstdiner. Ben je gek op kersttruien? Dan is december weer de maand om je collectie uit te breiden met nieuwe exemplaren. Of geef jij je geld liever uit aan kerstkaarten en ben je nieuwsgierig naar de verschillende opties om deze te versturen? Wij helpen jou en je kaartjes graag op weg met de volgende tips.

Versturen via de digitale snelweg

Heb je weinig tijd voor het maken van kerstkaarten en wil je dat deze binnen een paar minuten wordt bezorgd bij de geadresseerde? Kies dan voor het versturen van een e-card. Je kunt bij ons online een kerstkaart versturen naar je familie of vrienden. De kaarten hebben wij al voor je gemaakt, jij hoeft alleen maar de mooiste uit te zoeken. Voeg je persoonlijke boodschap toe, vul jouw gegevens en het e-mailadres van de ontvanger in, druk op ‘Versturen’ en de digitale snelweg regelt de rest.

Kerstkaarten via Facebook, Twitter en andere sociale media

Aanvullend op bovenstaande kan je er ook voor kiezen om jouw kerstkaarten te versturen via social media. Zoals een shout-out naar al je volgers op Twitter, of plaats een tekst op je Facebook om vrienden en andere bekenden een fijne kerst toe te wensen. Maak je het liever nog wat persoonlijker? Plaats dan een kerstgroet op de pagina van de personen zelf. Let wel op de privacy-instellingen, de kans is groot dat veel mensen met je mee kunnen lezen. Als je dit niet liever niet wilt, is het een optie om je kerstgroet te versturen via een personal message.

Hallo postbode!

Door de jaren heen is het aantal per post verstuurde kerstkaarten verminderd, omdat veel mensen kiezen voor een digitale kerstgroet. Volgens nu.nl werden er in 2014 ruim 130 miljoen kerstkaarten verstuurd, in 2015 daalde dit aantal naar zo’n 115 miljoen. Desalniettemin is het versturen van kerst- en nieuwjaarskaarten nog steeds immens populair. Houd er wel rekening mee dat het door de drukte twee keer langer duurt voordat je kaartjes aankomen bij de geadresseerde. PostNL raadt je daarom ook aan om al je kerstkaarten uiterlijk 15 december op de bus te doen. Dan zorgt de postbode ervoor dat al je kaartjes nog voor de feestdagen zijn bezorgd.

Gouden strot

Ben je een creatieveling? Geniet je elk jaar weer optimaal van je eigen kerstkaarten maken? Denk er dan ook eens over na om je originele kerstkaarten te versturen op een creatieve manier. Vraag je extraverte vrienden om hulp en ga als kerstkoortje langs de deuren, bijvoorbeeld bij je directe familie. Bij het openen van de deur krijgen ze niet alleen jouw zelfgemaakte kerstkaart, maar ook een zelfgezongen kerstlied cadeau. Of trek kerstkostuums aan en bezorg samen de kaartjes als kerstmannen en kerstelfjes.